
#658 ŘEMESLNÉ PEČIVO ZE ZÁBŘEŽSKÉ PEKÁRNY VAŠÍČEK
Máme sice supermarkety a v nich regály plné potravin, a to dokonce v každé kategorii x variant, jenomže byste u nich museli trávit hodiny, abyste z etiket načetli důležité informace o složení, nutričních hodnotách a tak. A přitom některé potraviny koupíte v zaručené kvalitě přímo u výrobců v blízkosti domova, ty jsou logicky nejčerstvější. Jak je libo, chcete chléb ze zmrazeného polotovaru, není problém, všechny řetězce je prodávají. Ale v nich tedy nehledejte klasickou metodou pečený kváskový chléb, jak jej má vaše tělo nejraději. Pro takový se musíte vypravit do některé ze značkových prodejen zábřežského Pekařství a cukrářství Vašíček. Tihle pekaři pro vás jako jedni z mála v zemi pečou opravdový chleba ze 100% žitného kvasu. Kvásek, který si zde hýčkají a nemají problém se s vámi o něj podělit, je skutečně v dobrých rukou. Vždyť pekařské řemeslo tady provozují už od roku 1991, kvalitou desítek druhů pečiva si můžete být jisti. Je to řehole, boj s novodobými chrámy konzumu, ale že to Vašíčkovi dělají dobře, dokládá mimo jiné šíře a pestrost sortimentu i počet vlastních obchůdků – Kopretina Zábřeh, Růže Zábřeh, Tulipán Šumperk, Narcis Šumperk, a pak prodejny v Postřelmově, Uničově a v srpnu redesignovaná v Leštině. Tyhle poctivé podnikatele si tu musíme hýčkat a udržet, což se povede jedině tehdy, pokud jako zákazníci pochopíme rozdíl mezi supermarketovým a řemeslným pečivem. Foto (zdroj): Vašíček - Pekařství a cukrářství Zábřeh